Gastles bij SPG N-H infra scholing

Gastles bij SPG N-H infra scholing

SPG Noord-Hollands infra scholing biedt studenten een combinatie van werken en leren aan in de infrabrache, onder andere om op te leiden tot stratenmaker, vakman wegenbouw, machinist, monteur, opzichter en werkvoorbereider. Naast het reguliere programma nodigen ze regelmatig uitvoerders, bedrijven en overheid uit om een gastles te geven. Collega Robin Mulder was op bezoek om de leerlingen meer te vertellen over de Klic App en hoe zij de app in kunnen zetten in hun werk.

“Vanuit het SPG willen we graag innovatief zijn en werken met de nieuwste apparatuur. Zo werken we met een minigraver met GPS”, vertelt Ronald Geijteman (opleidingsadviseur SPG). Bij innovatie horen ook nieuwe technieken, zoals het digitaal bekijken van Klic-meldingen met de Klic App. Dit wil Ronald de leerlingen graag meegeven.

Een aantal leerlingen uit de groep heeft de Klic App al eerder gezien bij het bedrijf waar ze aan de slag zijn: “Ik werk er elke dag mee. We graven voornamelijk proefsleuven, dus dat houden we bij in de app met het intekenen en foto’s. Dat is heel makkelijk, ook voor collega’s die een paar dagen later op dat werk komen.”

Tijdens de gastles geeft collega Robin een demo van de Klic App en laat zien hoe je dit kunt inzetten bij het voorkomen van graafschade. De hoge boetes en de kosten bij graafschade maken indruk op de studenten en levert een aantal interessante vragen op. Wie weet wat deze nieuwe aanwas in de infra-branche zal bijdragen aan graafschadepreventie!

Meer weten over gastlessen Klic?

Neem contact op met

Contact person photo
Robin Mulder +31610338764
Volgende item