Img 0859 (1)

Onze expertises

GOconnectIT heeft sinds 2001 ervaring in de kabels en leidingen branche. Binnen deze branche onderscheiden wij ons door vijf expertisegebieden. Van wet- en regelgeving zoals CROW 500, grondroerdersregeling of KLIC-WIN. Maar ook aansprakelijkheid of rechten en plichten bij kabels en leidingen.

Schade voorkomen aan kabels en leidingen

CROW 500

Bij al het werk voor graafprojecten moet je aan de CROW 500-richtlijn voldoen. Het doel van de CROW 500 is het voorkomen van graafschade aan kabels en leidingen. Vanaf 2022 wordt er gehandhaafd door de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom). Als specialist helpen wij je graag verder.

Meer over CROW 500

 

Samen voor een veiligere, slimmere en duurzame boven- én ondergrond

Veilig graven

Graafschade voorkomen

GOconnectIT snapt als geen ander hoe essentieel het voorkomen van graafschade is. Met onze jarenlange ervaring in de kabel- en leidingenbranche en IT zijn wij de inmiddels de onmisbare schakel bij gegevensuitwisseling tussen netbeheerder en grondroerder. 

Meer over graafschadepreventie

Verleggingstrajecten

Kabels & Leidingen

Het verleggen van kabels en leidingen voor en tijdens bouwwerkzaamheden is een belangrijke onderneming. Jaarlijks ontstaat er nog veel graafschade door onzorgvuldig graven. Veel graafschade is echter te voorkomen door een goede aanpak te hanteren. Dat voorkomt niet alleen schade maar ook onnodig oponthoud en onnodige extra kosten.

Meer over Kabels & Leidigen

Alles op een rijtje

Wat moet je weten over KLIC-WIN?

  • Wat betekent KLIC-WIN

  • Van .png naar Vector

  • Gefaseerde overgang, waarom?

  • Informatiepolygoon - meer inzicht, minder schades

  • Huisaansluitingen worden verplicht

5 dingen die je moet weten over KLIC-WIN
Digitale graafmelding

KLIC-WIN

KLIC-WIN is een uitwerking van WIBON (Nederlandse Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken) en INSPIRE (de Europese richtlijn Infrastructure for Spatial Information in the European Community).

Het Kadaster heeft op 2 januari 2019 een nieuw Klic-systeem voor de WIBON geïntroduceerd, waarmee de WION, INSPIRE en de invulling richtlijn kostenreductie breedband worden samengevoegd. De realisatie van het nieuwe systeem wordt gedaan vanuit het programma KLIC-WIN. Het programma is per 1 juli 2019 van kracht en vernieuwt de uitwisseling van kabel- en leidinginformatie.

Alles over KLIC-WIN

WIBON (voorheen WION)

Grondroerdersregeling

Ga je machinaal graven of ga je graafwerkzaamheden met een graafmachine uit laten voeren? Dan ben je verplicht een graafmelding (Klic-melding) te doen. Dit is vastgelegd in de grondroerdersregeling. 

De grondroerdersregeling (WIBON, voorheen WION) is in 2008 al in werking getreden.

Grondroerdersregeling