Digital Twin Paris 2024 New (2)

Digital Twin R&D award – BIM World Paris 2024

We hebben geweldig nieuws! Tijdens de Digital Twin Awards op het BIM World Paris evenement hebben we de Research & Development prijs gewonnen voor onze innovatieve oplossing in de graafsector met behulp van een Digital Twin. Dit succes is te danken aan nauwe samenwerking met ons moederbedrijf Sogelink.

Digital Twin BIM World award

Na het winnen van de juryprijs in 2023 met ons project voor het versterken van Nederlandse dijken met behulp van Digital Twin technologie, zijn we verheugd om opnieuw erkenning te krijgen voor onze Digital Twin oplossingen. Dit bevestigt dat onze inspanningen op internationaal niveau worden opgemerkt en gewaardeerd. Het meest recente project waarmee we de R&D prijs hebben gewonnen op het BIM World Paris 2024 evenement, richt zich op het bevorderen van de circulaire economie van grond door middel van de Digital Twin van de ondergrond.

Wil je meer weten over hoe GOconnectIT Digital Twin kan inzetten voor jouw projecten? Lees dan snel meer op onze expertise pagina.

Jan Smit

Meer weten?

Jan Smit

Neem gerust contact met ons op.
Jan Smit is onze expert op dit gebied.

Mail mij

Onze Digital Twin van de ondergrond case

Voor de BIM World Paris 2024 hebben we de prijs gewonnen met onze case over grondtekort. Met behulp van een Digital Twin willen we het groeiende probleem van grondtekort aanpakken, vooral in de graafsector. Door de circulariteit van grond te bevorderen met een Digital Twin van de ondergrond, kunnen we efficiënter omgaan met de beschikbare grond.

De vraag naar grond is momenteel enorm, met name vanwege de toenemende behoefte aan woningbouw, de stijging van het zeeniveau en de overgang naar duurzame energiebronnen. Daarom hebben we een geavanceerd graafinstrument ontwikkeld met behulp van Digital Twin technologie. Hiermee kunnen we precies bepalen waar de ontgraven grond het beste hergebruikt kan worden binnen Nederland. Het werkt eigenlijk als een online marktplaats voor grond! Wanneer er op een locatie te veel grond beschikbaar is, kunnen we deze beschikbaar stellen voor projecten die juist behoefte hebben aan extra grond. Uiteraard houden we ook rekening met factoren zoals grondtype en de meest duurzame route voor de levering van de grond.

Benieuw naar meer details over ons winnende Digital Twin project? Bekijk dan de onderstaande video waarin we uitgebreid ingaan op onze bekroonde Digital Twin case voor het BIM World event.