Wetswijziging en KLIC-WIN

Wetswijziging en KLIC-WIN

23 oktober 2018

Per 11 april is de wet WION gewijzigd in WIBON. Belangrijk gevolg is dat per 1-1-2019 een nieuw gegevensmodel wordt geïntroduceerd. Hierdoor verandert de structuur en de inhoud van de levering (Zip-bestand) van de Klic-melding en netbeheerders zullen gefaseerd aansluiten op het nieuwe systeem met de nieuwe uitlevering.

Op dit moment zijn vertegenwoordigers van de branche aan het testen en wordt de definitieve inhoud van de levering verder afgestemd en geoptimaliseerd. Hoewel hier nog wijzigingen in kunnen komen, zorgt GOconnectIT dat de software op tijd klaar is voor de nieuwe aanlevering. Dit betekent dat klanten van GOconnectIT zich geen zorgen hoeven te maken, want de noodzakelijke aanpassingen worden door ons gerealiseerd.

De Wijziging WIBON brengt veranderingen met zich mee voor de gegevensuitwisseling. Netbeheerders kunnen vanaf 1 januari 2019 werken met de nieuwe vereisten, vanaf juli 2019 is dit verplicht:

  • Png-rasterdata wordt vervangen door data in vectorformaat (scherpere weergave)
  • Het wordt mogelijk per kabel of leiding extra kenmerken mee te leveren (deels verplicht)
  • Naast de graafpolygoon wordt er een informatiepolygoon toegevoegd
  • De bestanden worden GEO-gerefereerd

GOconnectIT past de software aan, zodat gewijzigde uitlevering wordt ondersteund. Gebruikers van de Klic App kunnen hierdoor op dezelfde manier blijven werken. Uiteindelijk zal het mogelijk zijn om ontvangen netinformatie te combineren met andere bronnen, zoals eigen projectinformatie.

Over KLIC-WIN
Het programma KLIC-WIN vernieuwt de uitwisseling van kabel- en leidinginformatie en richt zich op de toekomst. Informatie over netwerken moet altijd en overal beschikbaar zijn. De naam KLIC-WIN is een samenvoeging van de WIBON (de Nederlandse Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken) en INSPIRE (de Europese richtlijn Infrastructure for Spatial Information in the European Community).

Meer weten?

Neem contact op

Contact person photo
Robin Mulder +31610338764
Vorige item
Volgende item