2018 06 05 Ntp Enschede 16

Single Sign-On (SSO) komt naar Klic Beheer

Goed nieuws voor alle gebruikers van de Klic Altijd & Overal Service! Binnenkort introduceren we ondersteuning voor Single Sign-On (SSO), waardoor het gebruik van Klic Beheer en Klic App nog eenvoudiger en veiliger wordt. Maar wat betekent dit eigenlijk voor jou als gebruiker?

Single Sign-On (SSO), wat is dat?

Tot op heden was het zo dat wanneer je verschillende applicaties gebruikte, je telkens opnieuw moest inloggen, ook als je Klic Beheer gebruikte.

Maar binnenkort is dat verleden tijd! Met de komst van Single Sign On (SSO) hoef je slechts één keer in te loggen om toegang te krijgen tot Klic Beheer, zonder telkens opnieuw je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Handig, toch?

Maar dat is niet alles. We begrijpen dat sommigen van jullie niet alleen de webapplicatie gebruiken, maar ook onderweg zijn met onze Klic App. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat SSO ook beschikbaar zal zijn voor de Klic App-gebruikers. Of je nu op kantoor bent of onderweg, je hebt altijd snel en veilig toegang tot Klic Beheer en de Klic App, allemaal met één enkele aanmelding.

Single Sign-on

Makkelijker en veiliger inloggen

Het is belangrijk om te vermelden dat we in eerste instantie SSO ondersteunen voor authenticatie. Dit betekent dat SSO wordt gebruikt om te bevestigen wie je bent en of je toegang hebt tot Klic Beheer, maar het zal nog niet worden gebruikt voor het bepalen van specifieke rollen en rechten binnen het platform. Dat blijft nog steeds onderdeel van het Klic Beheer-platform.

En wat betreft de integratie, we zijn verheugd aan te kondigen dat we SSO zullen ondersteunen met Office365 en Google Workspace-accounts. Dit betekent dat je kunt inloggen bij Klic Beheer met dezelfde inloggegevens die je al gebruikt voor je Office365- of Google Workspace-account, waardoor het nog gemakkelijker wordt om aan de slag te gaan.

Single Sign on uitleg

Volgende stap in veilig en makkelijk inloggen

Dus, bereid je voor op een naadloze en verbeterde gebruikerservaring met de introductie van Single Sign-On-ondersteuning voor Klic Beheer en Klic App.

Blijf op de hoogte voor meer updates, want binnenkort hoef je ze slechts één keer in te voeren voor toegang tot al je favoriete Klic software.