2018 06 05 Ntp Enschede 16

Goede intenties maar de cijfers vragen om actie

Eind mei 2022 publiceerde Rijksinspectie Digitale Infrastructuur de graafschadecijfers over 2021. Waar de hoop gevestigd was op een positieve trendbreuk met de afgelopen jaren, lukte het de graafketen ook in 2021 niet om het aantal (vermijdbare) graafschades terug te dringen. 

Vermijdbare schades 

Verontrustend zijn ook de graafschaderapportages die de netbeheerders over 2021 aanleverden. Daarin wordt duidelijk dat  zo’n 31.000 graafschades (makkelijk) te voorkomen waren. Het gaat om schades die veroorzaakt werden door onzorgvuldig werken, zoals onvoldoende voorsteken of onvoldoende lokaliseren. 

Concrete hulp bij de CROW 500

De CROW 500-richtlijn speelt een belangrijke rol in de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een veilig en schadevrij graafproces. Als ervaren go-to partij biedt GOconnectIT partijen in de graafketen concrete tools en handvatten bij deze gezamenlijke uitdaging. Zo sluit onze CROW 500-oplossing naadloos aan bij de praktijk zodat je als organisatie de nieuwe graafrichtlijn eenvoudig verankert in je bedrijfsproces. Daarbij is het vastleggen van de te volgen stappen, maar ook de communicatie met andere ketenpartijen, geen extra handeling maar een geïntegreerd en logisch onderdeel van het werkproces.

Naast gebruiksvriendelijke en betrouwbare software-oplossingen, zorgt de de training: “Hulp bij het CROW-proof maken van je organisatie” voor duidelijke uitleg en concrete toepassing van de nieuwe graafrichtlijn. Naast software en trainingen verzorgen we regelmatig webinars over het compliant werken met de CROW 500. 

Meer weten over onze oplossingen en het werken volgens de CROW 500 voor jouw organisatie? Bekijk de website HulpbijCROW500.nl voor meer informatie of neem contact met ons op voor een adviesgesprek, zodat wij jou kunnen helpen jouw werkproces in te richten.