2018 06 05 Ntp Enschede 7 (1)

Klic verplicht digitaal raadplegen per 01.04

18-01-2021

Per 1 april 2021 is het verplicht om de Klic-melding volledig digitaal op de graaflocatie te kunnen bekijken met een viewer. Alleen een digitale PDF is dus niet voldoende. Bekijk hier de brief van Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen bekend als Agentschap Telecom) over deze verplichting.

Waarom deze verplichting?
Vanwege KLIC-WIN is er een aangepast datamodel en worden Klics in vectorformaat geleverd. Dit betekent onder andere dat er meer detailinformatie (zoals diepteligging) op de Klic te zien is. Maar dit soort gebiedsinformatie kan alleen worden geraadpleegd met een viewer zoals de Klic App. Er zal daadwerkelijk worden toegezien én gehandhaafd op een volledig digitale aanwezigheid van de Klic op locatie. Wees dus voorbereid, en zorg dat de Klic App op elk graafproject wordt gebruikt. 

Wat betekent dit voor jou?
Zijn er nog medewerkers, collega's, vestigingen of regio's binnen jouw organisatie die niet bij elke graafklus gebruik maken van de Klic App? Zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn. Uiteraard ondersteunen wij graag door vragen te beantwoorden, het trainen van (nieuwe) gebruikers en/of het uitrollen van de Klic Altijd & Overal Service bij extra regio's.

Werk je nog niet (helemaal) digitaal? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek, zodat wij jou kunnen helpen jouw werkproces in te richten. 

Enthousiast over onze Klic oplossing? Verdien een cadeaubon!
Ben jij positief over het gebruik van de de Klic Altijd & Overal Service en ken jij bedrijven waar ze nog een stapje kunnen zetten in digitaal werken met de Klic?

Breng ons in contact met een organisatie of vestiging waar de Klic oplossing van GOconnectIT het werkproces kan ondersteunen én verbeteren. Wordt de aangedragen lead een klant, dan ontvang jij een cadeaubon naar keuze t.w.v. 10% van implementatiewaarde*

*zie actievoorwaarden