Verplichte registratie als netbeheerder bij tijdelijk beheer van kabels en leidingen

Aannemer als netbeheerder

Aannemer als netbeheerder

Bij infraprojecten gebeurt het regelmatig dat je als aannemer of bouwcombinatie kabels en leidingen aanlegt of tijdelijk beheert. Vaak ben je daarmee (tijdelijk) beheerder van de kabels- en leidingen. Dan ben je verplicht je te registreren als netbeheerder bij het Kadaster.

Als aannemer wil je daarnaast graag weten wie er graafwerkzaamheden in je werkgebied gaat uitvoeren. Om controle over je werkgebied te behouden en niet met onvoorziene situaties te worden geconfronteerd.

Ben je aannemer of bouwcombinatie en tijdelijk beheerder van kabels en leidingen in je project? Dan is het verstandig dat je je aanmeldt als netbeheerder bij GO Wibon (onderdeel van GOconnectIT).

Wij zullen zorgen dat je aan de WIBON-wetgeving voldoet en toegang geven tot ons webportaal waar alle graafmeldingen en calamiteitenmeldingen inzichtelijk worden getoond. Zodra er een graafmelding of calamiteitenmelding bij het Kadaster wordt gedaan, kunnen wij dit via het portaal of notificaties inzichtelijk maken.

Meer weten?

Meer weten over hoe je voldoet aan de verplichte registratie als netbeheerder? Download de brochure:

Expertise

Wat wij doen

 • Combinatie aanmelden bij het Kadaster als netbeheerder
 • Kabel en leiding gegevens omzetten naar WIBON data
 • Belang van het werkgebied aanmaken in mijn kadaster
 • Communicatie onderhouden met het Kadaster
 • Berichten afhandelen van het Kadaster en archiveren
 • Viewer beschikbaar stellen
 • Notificaties versturen
 • Bij aanpassingen in de kabels en leidingen de revisie updaten
 • Jaarlijkse graafschade rapportage verzorgen
 • 5 jaar archivering & beschikbaarheid data na afsluiten project

  Voor wie wij werken

  blog

  Als aannemer ben je soms ook netbeheerder. Zodra je een kabel of leiding aanlegt of tijdelijk beheert, moet je deze registreren en ben je ineens netbeheerder. Bij infraprojecten gebeurt het regelmatig dat de aannemer of bouwcombinatie kabels en leidingen aanlegt of tijdelijk gaat beheren. Bijvoorbeeld in het geval van sturingskabels, afwatering en drainage of bouwaansluitingen. Als aannemers kabels en leidingen aanleggen, zijn zij daar vaak zelf verantwoordelijk voor tot aan oplevering bij de opdrachtgever. Bij geïntegreerde contractvormen (UAV-gc) is de aannemer vaak de tijdelijk beheerder van de kabels en leidingen gedurende de gehele looptijd van het project.  
  Lees blogartikel
  Aannemer als netbeheerder
  Contact

  Meer weten?

  Jan Smit
  Business development manager
  +31857733650

  Over Jan
  Contact person