Aannemer als netbeheerder

Aannemer als netbeheerder

Aannemer als netbeheerder

Bij infraprojecten gebeurt het regelmatig dat de aannemer of bouwcombinatie kabels en leidingen aanlegt of tijdelijk beheert. Vaak is de aannemer daarmee (tijdelijk) beheerder van de kabels- en leidingen en verplicht zich te registreren bij het Kadaster als netbeheerder. De aannemer wil daarnaast graag weten wie er graafwerkzaamheden in zijn werkgebied gaat uitvoeren om controle over zijn werkgebied te behouden en niet met onvoorziene situaties worden geconfronteerd.

Om dat zeker te stellen, is het verstandig dat de aannemer of bouwcombinatie zich bij GO Wibon B.V. (voorheen Geodan van den Berg, onderdeel van GOconnectIT) aanmeldt als netbeheerder. Wij zullen zorgen dat de aannemer aan de WIBON-wetgeving voldoet en toegang geven tot ons webportaal waar alle graafmeldingen en calamiteitenmeldingen inzichtelijk worden getoond. Zodra er een graafmelding of calamiteitenmelding bij het Kadaster wordt gedaan, kunnen wij dit via het portaal of notificaties inzichtelijk maken.

Expertise

Wat wij doen

 • Combinatie aanmelden bij het Kadaster als netbeheerder
 • Kabel en leiding gegevens omzetten naar WIBON data
 • Belang van het werkgebied aanmaken in mijn kadaster
 • Communicatie onderhouden met het Kadaster
 • Berichten afhandelen van het Kadaster en archiveren
 • Viewer beschikbaar stellen
 • Notificaties versturen
 • Bij aanpassingen in de kabels en leidingen de revisie updaten
 • Jaarlijkse graafschade rapportage verzorgen
 • 5 jaar archivering & beschikbaarheid data na afsluiten project

  Voor wie wij werken

  blog

  Als aannemer ben je soms ook netbeheerder. Zodra je een kabel of leiding aanlegt of tijdelijk beheert, moet je deze registreren en ben je ineens netbeheerder. Bij infraprojecten gebeurt het regelmatig dat de aannemer of bouwcombinatie kabels en leidingen aanlegt of tijdelijk gaat beheren. Bijvoorbeeld in het geval van sturingskabels, afwatering en drainage of bouwaansluitingen. Als aannemers kabels en leidingen aanleggen, zijn zij daar vaak zelf verantwoordelijk voor tot aan oplevering bij de opdrachtgever. Bij geïntegreerde contractvormen (UAV-gc) is de aannemer vaak de tijdelijk beheerder van de kabels en leidingen gedurende de gehele looptijd van het project.  
  Lees blogartikel
  Aannemer als netbeheerder
  Download

  Brochure

  Meer weten over deze dienstverlening?

  Contact

  Meer weten?

  Jan Smit
  Business development manager
  +31343594532

  Over Jan
  Contact person
  Cookies?

  Wij gebruiken cookies om het functioneren van onze website te verbeteren. De gegevens worden volledig anoniem verzameld.