Coordinatie Kabels En Leidingen Dijkverbetering Onder Water 11
Contact

Jasper Selten

Jasper Goconnectit

Meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Dijkversterking Marken

De bestaande dijk van schiereiland en monument Marken heeft vele stormen en hoog water doorstaan, maar voldoet niet meer aan de huidige veiligheidseisen voor waterkeringen. HHNK en Rijkswaterstaat hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een plan om de dijk te versterken.

Hiermee willen ze voorbereid zijn op de klimaatverandering en toekomstige uitdagingen van het water. Per september 2021 is Aannemerscombinatie Hof op Marken, bestaande uit De Vries & Van de Wiel- en JLD Contracting, de voorbereiding gestart voor de uitvoering van de dijkversterking. GOconnectIT is gevraagd om gedurende de voorbereiding en de uitvoering de Combinatie bij te staan met advies en coördinatie op het gebied van kabels en leidingen. GOconnectIT heeft uitgebreide ervaring met het proces van K&L in en rondom dijken, en die expertise komt hier met name van pas vanwege enkele risicovolle kabels die vanuit de Gouwzee naar Marken liggen om de bewoners te voorzien van elektriciteit en telecommunicatie.

Case:

Een buitengewone klus in Marken

Wil het schiereiland Marken haar karakteristieke hoofd én land boven water houden, dan moet het continu blijven werken aan het verstevigen en vernieuwen van haar dijken. Een opdracht die ook de belangrijkste kabelverbindingen van en naar het eiland betreft.

Coordinatie Kabels En Leidingen Dijkverbetering Onder Water 1