Screenshot Klicmelding Bekijken In Klicbeheer

Op bezoek bij de NTP Groep

Het is altijd interessant om te zien hoe klanten onze producten gebruiken. Niet alleen om de kantoormedewerkers te spreken, maar juist ook om te zien hoe veldmedewerkers bijvoorbeeld de Klic App op de put gebruiken. Wij spraken uitvoerder Koen Gilissen en vakman GWW Jos Horstra van NTP Groep op het werk in Enschede.

Uitvoerder Koen Gilissen zorgt ervoor dat de juiste informatie bij de rest van de ploeg terecht komt. Vaak oriënteren ze thuis al voordat ze naar een nieuw werk gaan waar de kabels en leidingen liggen. Vakman GWW Jos Horstra vertelt: ”Om schade te voorkomen loop ik eerst rond met de app en een spuitbus om aan te geven wat we tegen kunnen komen. Als je dan gaat graven, dan weet je waar je wat tegen kan komen en daar kijk ik dan opnieuw op de Klic App.”

Door de GPS-functie op je telefoon kun je al zien waar je je bevindt in het graafgebied. Dat vindt Jos wel handig: "Met de papieren Klic-melding moet je eerst kijken waar je bent. Nu met de app kun je zo in- en uitzoomen en is het veel specifieker."

“Als je een smartphone kunt bedienen, dan kun je ook met de Klic App overweg”

Graafschadepreventie is een belangrijk onderwerp voor NTP Groep: “De kosten rondom graafschades zijn enorm. Het investeren in de Klic App en in mobiele telefoons verdient zich sowieso terug. De kosten van de stagnatie op de werkplek en de afhandeling van de schade zijn vele malen hoger,” vertelt uitvoerder Koen Gilissen. “Het vastleggen van de proefsleuven bevestigt jouw verhaal richting de nutsbedrijven dat je op voorhand je huiswerk gedaan hebt.”