Ontwikkelingen GO MapForms

Ontwikkelingen GO MapForms

18 februari 2019

GO MapForms blijft in ontwikkeling. Vorig jaar hebben we de iOS-app geïntroduceerd. Het aangepaste uiterlijk van deze app willen we ook gedeeltelijk doorvoeren voor de Android- en Windows-app. Dit zal op donderdag 28 februari gebeuren en hiervoor is het noodzakelijk om de app te updaten voor zowel Android, Windows als ook iOS. Daarnaast komt er ook een nieuwe, verbeterde werkwijze voor GO MapForms beschikbaar, die de werkwijze met betrekking tot DSP verbetert.

App updaten
Let op: op 28 februari zal er een zogenaamde break plaatsvinden van de app. Dit betekent dat alle gebruikers de GO MapForms app moeten updaten om de app te blijven gebruiken. Hierna zal het nieuwe uiterlijk beschikbaar zijn voor Android en Windows.

Nieuw uiterlijk GMF App
Wanneer er een nieuwe versie is van een applicatie kun je deze handmatig updaten via de Play store/ iTunes store/Windows store. Wil je geen updates missen? Schakel dan automatische updates in. Handig en zeer aan te bevelen, zo is de laatste versie altijd beschikbaar op jouw device en weet je zeker dat alles werkt.

Bij het aangepaste uiterlijk van de app is nagedacht over een nieuwe, verbeterde user interface mede naar aanleiding van feedback van gebruikers. De eerste verbeterstappen zijn nu doorgevoerd, in een later stadium wordt ook het werkproces verder verbetert om het nog makkelijker te maken voor monteurs. 

Een aantal wijzigingen die op 28 februari worden doorgevoegd in de GMF app:

  • In het overzicht staan de formulieren ónder de werkopdracht i.p.v. ernaast
  • Bijlagen en opmerkingen duidelijker per werkopdracht
  • De menu-knop is verplaatst van rechtsboven naar linksboven
  • De voortgang (van gereedheid) van elk formulier wordt bijgehouden op het wijzigingsscherm van het betreffende formulier
  • Het tabblad met 'opdrachten uit' verdwijnt, waardoor monteurs de werkopdrachten alleen kunnen versturen met internetverbinding, met als gevolg dat ze dit minder snel zullen vergeten te versturen

Een afkeuring van een werkopdracht of formulier is direct in het overzicht te zien met een rode kleur en de reden van afkeuring is zichtbaar in het betreffende formulier.

Nieuwe workflow
Naast het nieuwe design komt er ook een nieuwe module beschikbaar voor GO MapForms, waardoor monteurs DSP-berichten voor Technisch Gereed (TG) en Administratief Gereed (AGA) los van elkaar kunnen versturen. Deze module vereenvoudigt en verbetert de werkprocessen. Voor deze nieuwe werkwijze moet ook de koppeling aan de kant van de aannemer aangepast worden. De eerste aannemers gaan in maart over naar deze manier van werken.

Meer weten?

Neem contact op

Contact person photo
Tim Vrijsen +31623689541
Vorige item
Volgende item
Quote
De nieuwe module was een grote wens van de gebruikers en maakt dat de oplossing nog meer aansluit op de beoogde DSP processen. Daarnaast geven we de app nu een vernieuwde frisse uitstraling!

Peter van Dijk - Product development