DSP - Wat kun je ermee?

DSP - Wat kun je ermee?

24 oktober 2018

Overal om ons heen zien wij het: de digitalisering van onze leefomgeving. Zelfsturende auto’s, robots die helpen in het huishouden en nog veel meer slimme oplossingen die het de mens makkelijker moeten maken. In ons werk zien wij dit ook terug. Online werken is heel normaal, mobiel bellen doen we allemaal en veel activiteiten worden geautomatiseerd. Hierbij moet worden gezegd dat niet alles zich er evengoed voor leent om zich te laten digitaliseren. Een stofzuigrobot is nog wel iets anders dan een robot die voor de collegezaal 200 studenten iets probeert bij te brengen.

Dit gaat ook op voor de kabel- en leidingbranche. De fysieke activiteiten die gemoeid zijn bij het aanleggen van bijvoorbeeld een huisaansluiting zullen naar verwachting niet snel verdwijnen, maar er komen wel steeds meer hulpmiddelen die het werk makkelijker maken. Slimme meters, digitale opdrachtverstrekkingen en het toepasbaar maken van nieuwe technologie zoals Augmented Reality zijn hier voorbeelden van.

De intrede van het Digitaal Samenwerking Platform (DSP) geeft momenteel een enorme impuls aan de digitalisering in de kabel- en leidingbranche. Door het DSP is de keten van het aanvragen van een huisaansluiting tot oplevering aanzienlijk verkort. Bovendien kan er meer gestuurd worden op de informatie die tijdens dit proces door verschillende partijen uitgewisseld wordt. Juist hier zit een grote winst voor zowel de netbeheerder als de aannemer. Doordat er wordt gewerkt met gevalideerde data, worden de foutmarges verkleint en kan er gestuurd worden op hetgeen dat opgeleverd wordt.

Het DSP is opgezet om de grote hoeveelheid papierwerk, diverse communicatiestromen en grote verscheidenheid aan niet-uniforme PDF-documenten in de kabel- en leidingbranche aan te pakken. Waar eerst elk moment van overdracht ook een ‘overtypmoment’ was, verloopt dankzij het platform de opdrachtgeving en communicatie tussen netbeheerders en aannemers op meer efficiënte, digitale wijze. Zo realiseert het DSP aanzienlijke procesverbeteringen en besparingen, maar ook een zo effectief en transparant mogelijk aansluitproces.

Inmiddels heeft GOconnectIT een groot aantal organisaties ondersteund bij aansluiting op het DSP en veel kennis van het aansluitproces. Met deze expertise kunnen wij netbeheerders en aannemers begeleiden en adviseren over (aansluiten op) het DSP en automatisering van de processen. Het DSP biedt kansen voor alle partijen in de kabel- en leidingbranche. Maar waar te beginnen? Het aanpassen van werkprocessen is eenvoudiger gezegd dan gedaan. De techniek is er klaar voor, maar ook de organisatie moet mee. Vanuit onze ruime ervaring denken wij hierin graag in mee en laten wij de mogelijkheden voor uw organisatie zien.

Consultancy DSP

Meer weten over DSP?

Neem contact op

Contact person photo
Tim Vrijsen +31623689541
Vorige item
Volgende item